nove

Fresh, new and bold was the direction given for one of elements first projects.  The owners, an art-collecting couple from sweden, partnered with studio b architects to develop a lot with two single-family homes in the west end of aspen.  Two long, rectangular, ultra-modern marble and mahogany boxes would be divided by a central 6' architectural concrete and wood privacy wall. Low concrete entry walls with underlighting demarcate each entry.  Simple, monochromatic planting schemes are planted in linear bands.  A 12" strip of pebbles skirts the property to create a no-maintenance "dry-water-feature" while helping to direct surface run-off.  White marble pavers with sod joints lead to the entries and also make up the interior courtyards of both residences.  A simple composition of green and white allows for playful art displays and highlights the old and very sculptural crab-apple trees that were preserved on the site.  Lighting for artwork and circulation were included in the design.  Studio b did several "days-in-the-field" to help Elements install the landscape. 


location: aspen colorado
architect: studio b architects
building contractor: i.a. sedgewick
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12